fredag 7 januari 2011

Fruktlöst ismete...

I torsdags var det äntligen dags att prova ismete på allvar. Har ännu inte fått hem mina tripods för ismetespöna så det blir ingen utvärdering på dem idag.

Färden gick hemmifrån något senare än planerat och vi var på plats strax efter kl 9. Vi hade tagit oss till en mindre sjö på cirka två hektar som jag vet håller en del gädda, inga riktiga suggor dock men förra helgen hade det tagits en på 7kg.



Gäddorna vägrade dock visa sig denna dag...

Det snöade i princip hela dagen och det låg ett bra lager snö på isen. Det är möjligt att vädret hade inverkan på det dåliga fisket, hörde nämnligen om andra som hade dåligt fiske.

Hade inte tillgång till levande mört så det var deadbait som gällde. För att öka mina chanser marinerade jag mörtarna över natten i doftolja men det var tydligen inget som lockade gäddorna denna dag.



Hade som brukligt är förberett oss med en skaplig laddning mackor och fikabröd. Nappar det inte kan man alltid roa sig med att äta diverse mackor och bullar. Dagens enda fångst stod Marianne för med pimpelspöt. En liten abborre men hon var lika glad för det -men gladast var nog abborren när det släpptes ner i hålet igen. Själv satt jag och småsurade för att gäddorna inte ville visa sig.



Fiskade av en vik och runt en liten ö, solklara ställen att söka gäddan. Provade olika djup enligt konstens alla regler. Lodade även lite djup inför vårens gäddmete. Har fått lite tips på andra vatten som ska provas vid tillfälle. Det kanske är dags att testa isarna i vikarna i Kalmarsund snart?

Det är bara att ladda inför ett nytt pass som förhoppningsvis ska leverera mer fisk än vad denna dag gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar